Kawa z katalonii

BOU Café

Znakomita szlachetna kawa z Półwyspu Iberyjskiego, która zachwyci klientów  kawiarni, restauracji, hoteli i cukierni

INFORMACJE

BOU Café

BOU Café to obecnie najpopularniejsza kawa w Katalonii i na Balearach, cieszy się również ogromnym powodzeniem w całej Hiszpanii. Od lat zyskuje uznanie smakoszy z Europy, którzy po skosztowaniu jej podczas wakacji, po powrocie do domu nie chcą rozstawać się z niezapomnianym aromatem i smakiem Bou Cafe.

Sukces ten to efekt rygorystycznych zasad na jakich oparta jest produkcja BOU Cafe oraz zaangażowania pracowników w tworzenie kawy najwyższej jakości o perfekcyjnym smaku i szlachetnym aromacie.

Dbałość o najwyższą jakość zaczyna się od starannej selekcji ziaren, które następnie palone są w unikalnym procesie opracowanym przez światowej klasy specjalistów. Na koniec ziarna dobierane są w perfekcyjne kompozycje.

Absolutna Perfekcja

w każdym ziarnie

Trzy kroki do doskonałości

01  SELEKCJA

Nasza troska o jakość rozpoczyna się już na etapie uprawy kawy. Do palarni trafiają tylko starannie wybrane najlepsze ziarna

02  PALENIE

W unikalnym procesie palenia kawy wykorzystujemy dziesiątki lat doświadczenia i najnowsze technologie

03  BLEND

Odpowiednie łączenie ziaren to sztuka. U nas zajmują się tym procesem kompetentni  specjaliści światowej klasy

idealna kawa dla gastronomii

Specjalizujemy się w produkcji kawy Premium dla rynku HoReCa. Zaopatrujemy kawiarnie, restauracje, cukiernie, hotele i firmy cateringowe.  Dzięki technologicznie zaawansowanemu procesowi palenia poza perfekcyjnym smakiem oferujemy nieosiągalną dla konkurencji wydajność.

Do przygotowania idealnej kawy w ekspresie wystarczy jedynie 7 g ziarna, czyli o połowę mniej niż w przypadku konkurencyjnych produktów

Każda partia w ciągu kilku dni trafia do Polski i jest od razu dystrybuowana.  ŚWIEŻY produkt jest gwarantem utrzymania najlepszej jakości – nasza kawa przed upływem 2 tygodni trafia do klienta końcowego, znacznie poniżej optymalnego 5-tygodniowego okna konsumpcyjnego. Daje to logistyczny wentyl bezpieczeństwa, a dodatkowo ziarno pakowane jest w 1 kg paczki, które pozwalają utrzymać najlepsze właściwości przy zużyciu w ciągu 48h.

Nasza oferta kaw horeca

Natural Extra

100% Arabika, idealne połączenie smaku z aromatycznymi nutami czekolady, cytrusów i karmelu z jasnym kremem

Natural Distincion

Mieszanka o przewadze Arabiki, z czekoladowym akcentem oraz dodatkiem nut wanilii, owoców leśnych, zapewniająca zbalansowane doznania

Natural Crema

Mieszanka Arabiki i Robusty, idealna do kaw mlecznych, migdałowy bukiet podparty czekoladowo-owocowym muśnięciem, oferuje gęsty, kasztanowy krem

Descafeinado

100% Arabika, bezkofeinowa o aromatycznej, lekko owocowej nucie, długo utrzymującej się pianie koloru orzecha włoskiego

PONAD 60 LAT TRADYCJI

Historia Firmy

Firma BOU Cafe powstała w 1957 r. w Barcelonie. Od samego początku przykładała ogromna wagę do jakości swoich produktów i usług. BOU Cafe od zarania stawiało również na innowacyjność tworząc nowe kawy i napoje kawowe.

Kolejnym ważnym etapem w rozwoju firmy była budowa nowego zakładu w 2004 r. 12 lat później powstał kolejny zakład zaliczany do najnowocześniejszych firm tego typu w Europie. Działa w oparciu o zaawansowane technologie i w pełni skomputeryzowane linie produkcyjne.

Rozbudowa i modernizacja bazy produkcyjnej umożliwiło BOU Cafe skueteczną ekspansję na rynku hiszpańskim i europejskim.

BOU Café

Barcelona 1957

DANE KONTAKTOWE

BOU Café Polska

ul. Bizja 7

42 622   Świerklaniec